Anasayfa /
İlaçlama Yöntemleri
Jel ilaçlama uygulaması en çok tercih edilen ilaçlama şekillerinden biridir.
Jel ilaçlamada, ilacı yiyen haşere yuvasına döner ve orada ölür, diğer haşerelerde bu ölü olan haşerelerden beslenir ve böylece toplu ölüm gerçekleşir. Ayrıca Jel ilaçlamanın en çok tercih edilen ilaçlama şekli olmasının nedeni, ilaçlama yapılacak olan mekanın terk edilmesine gerek olmamasıdır.
İnsanlar ortamda bulunurken de Jel ilaçlama yapılabilir ve herhangi bir temizlik yapılmasına da gerek yoktur. Özellikle hamam böcekleri ve türlerinde çok etkili olan Jel ilaçlama uygulaması için DOĞA ilaçlama şirketimizden bilgi alabilirsiniz.
Sıvı ilaçlama, ilaçlama şirketleri tarafından en çok kullanılan yöntemdir.
Su bazlı olan ilaçlama şekli, haşerelerin yoğun olduğu mekanlara uygulanır. Su ile karıştırılan ilaç, özel ilaçlama makineleri ile mekâna püskürtme yöntemiyle uygulanmaktadır.
Sıvı ilaçlama uygulaması hemen hemen tüm haşereler için uygulanır ve en etkili yöntemdir. İlaçlama uygulaması sonrasında, ilaçlama ekibimizin ilaçlama öncesinde söylediği talimatlara uyulması durumunda kısa sürede sonuç alınır.
Bu talimatlarda geçen en önemli madde sıvı böcek ilaçlama uygulaması sonrasında 7-10 gün arası kesinlikle ıslak temizlik yapılmamasıdır.
U.L.V. ( Ultra Low Volume ) son derece ince püskürtme tekniği ile oluşturulan aerosol sisidir.
Haşereleri yok etmede en az etken madde ile en üstün, kalıcı, etkili, gerçekçi ve en ekonomik mücadeleyi sağlar. U.LV tekniği ile oluşan zerrecikler 38,48-68,40 mikron büyüklüğündedir.
Uçan ve yürüyen haşereleri anında etkiler,hızla yok eder ve çok uzun süre etki gücünü sürdürür.U.LV. ( soğuk sisteme ) ile amaç, ilaçlı suyu ( solüsyon) havada uzun süre ( 8-10 saat) kalacak şekilde partiküllere bölerek hava ile temas süresini uzatıp ilaçlamada kesin sonuca gitmektir.
İlaç damlacıkları havada rüzgarın tesiri ile yayıldığından, rüzgar faktörü önem kazanmaktadır. Rüzgarın durgun olduğu sabah ve akşam gün batımı yapılan ilaçlama özellikle uçan insektisitlerin havada yoğun olduğu saatlere rastlar.
Saatte 10-15 km. hızla yapılan ilaçlama idealdir. U.LV sistemi bu değişik özelliklerinden dolayı haşere ile mücadeleni yanında, antiseptik ve deodorantların da atılmasına müsaade eder.
Açık alanlarda su ile karıştırılan ilaç araca monte edilen,büyük kapasiteli ULV aleti ile yerden ve gerektiğinde uçan zararlıların sayısını azaltmak için havadan uygulanır.
Kullanılan ilacın sağlık bakanlığı onaylı ve EC (Emülsifable Concentration) formülasyon tipide olması önemlidir. Ayrıca kullanılan insektisit ekolojik dengeyi bozmamalı haşereye bağışıklık türde olmamalıdır.
İlaçlama(Pest control),insan sağlığına zarar veren her türlü canlıya karşı uygulanan bir mücadele yöntemidir ve dolayısıyla sağlığımızı yakından ilgilendirmektedir.İnsanlar,günümüzde birçok hastalığa yakalandığından dolayı ilaçlamanın önemi artmıştır.
Ev yada konutlarda yılda en az 2 kez ilaçlama yapılması gerekir.Bunlardan bir tanesi Nisan yada Mayıs aylarından birinde,diğeri ise Kışlık ilaçlama denilen Eylül yada Ekim aylarından birinde yapılmalıdır.
Bu, işyerinin durumuna göre değişiklik göstermektedir.Örneğin gıda ile ilgili çalışan iş yerleri daha sık ilaçlanmalıdır.Bu konuda, firmamız ile irtibata geçebilirsiniz.
İnsan sağlığını direkt ilgilendiren ilaçlamanın, T.C.Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verilmiş firmalara yaptırılması gerekir. Zira,ruhsatı olmayan kuruluşlarca yapılan ilaçlama insan sağlığını risk altına almakta olup,sorunun çözümü konusunda da memnuniyetsizlikler doğmaktadır.
Evet oldukça önemlidir.Zira,bilinçsiz yada ruhsatı olmayan kuruluşlarca uygulanan ilaçlar Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar olmadığından kısa,orta ve uzun vadede zehirlenmelere yol açmakta ve daha da önemlisi yaptıkları birikim sonrasında kanser riskini ortaya çıkarmaktadırlar.
0 276 227 27 56
info@dogailaclama.com.tr
Sarayaltı Mah. 5. Yalçın Sk. No:32/A UŞAK